Ut av byen og opp på fjellet, stå på ski og oppleve vakker natur.

Avreise Skeikampen - Foto: Marianne Helle
Avreise Skeikampen - Foto: Marianne Helle

Innenforskap!

Publisert 12.03.2024

Lederen av foreningen Innenforskap!, Marianne Helle har lenge ønsket å gi barn, unge og deres familier en tur ut av byen, gode naturopplevelser og mestring av vinteraktiviteter. Dette syntes legatet var en god idé og valgte å støtte skitrening og en tur til Skeikampen for et utvalg av barn og unge med foreldre, fra Tveita og Haugerud i Oslo. 

Marianne Helle opplyser at kun to-tre av barna tidligere hadde prøvd å stå på ski et par ganger. Alle ble derfor sendt til Marikollen skiskole og en helg med dyktige instruktører før de reiste til Skeikampen for å stå slalåm. Nødvendige klær og utstyr ble kjøpt inn eller lånt fra BUA i nærheten. 

- Til og med foreldrene tok utfordringen med å prøve å gå på ski for første gang, noe som var beundringsverdig. Ungdommene spilte kort og brettspill på kveldene og fikk nye venner. Alle roste turen og fikk lyst til å gå mer på ski og oppleve mer av Norges varkre natur. Det er en tur jeg virkelig ønsker at flere fikk muligheten til å oppleve, sier Marianne Helle.